Pemuda PAS Kelantan kekal pimpinan lama

KEPIMPINAN Pemuda PAS Kelantan sesi 2017-2019 menyaksikan tidak banyak perubahan yang berlaku, iaitu sebahagian besar mengekalkan muka lama.

Advertisement

Pada muktamar kali ke-58 di Machang baru-baru ini Ustaz Ahmad Fadhli Shaari kekal menerajui Pemuda PAS Kelantan tanpa bertanding.

Begitu juga Timbalan Ketua Pemuda dan Naib Ketua Pemuda turut mengekalkan Ustaz Nor Azariza Mohd Alawi dan Mohd Ariff Abdullah.

Pada mesyuarat anggota jawatankuasanya yang berlangsung hari ini turut mengekalkan Ustaz Mohamad Kamal Mohamed sebagai setiausaha.

Begitu Nazman Che Iberahim (ketua penerangan) dan Ustaz Razuan Awang Hamat (pengarah pilihan raya).

Selain itu tiga penolong setiausaha iaitu Muhammad Abdul Malik Abdul Karim, Faiz Rahim dan Mohd Afif Rabbani Abdullah.

Bagaimanapun bagi sesi ini jawatan bendahari disandang Wan Abu Bakar Wan Mahusin.

Ahli Jawatankuasa Pemuda PAS Kelantan juga menyaksikan penampilan enam muka baru iaitu Marwan Husin, Mohd Fakhrullah Abdul Halim, Ahmad Firdaus Abdul Hamid, Khairul Anuar Ismail, Rosdi Senik dan Ariff Zakaria.

Manakala 10 lagi mengekalkan jawatan masing-masing iaitu Mohd Hafiz Mahmud, Ibadurrahman Mohamed, Mohd Azreen Mustafa dan Nik Abdul Rahim Nik Man.

Selain itu Mohd Tarmizi Abdul Rahman, Jasmin Isa, Abdul Fattah Jaafar, Wan Mohd Sufiyan Yusoff, Nik Asmawie Nik Abdullah dan Jamal Najmuddin Sulaiman. – HARAKAHDAILY 20/4/2017