Gegak gempita, parti sendiri terpalit rasuah

ADA tuduhan yang mengatakan PAS hanya lawan Konvensyen Antarabangsa Penghapusan Segala Bentuk Diskriminasi Kaum (ICERD) sahaja, tak lawan 1MDB. Untuk makluman, PAS bukan lawan ICERD sahaja. PAS juga lawan seks songsang, 1MDB, LGBT, kes rasuah banglo, kes terowong, Forex, PKFZ, Perwaja, kes rasuah, kes akidah. Bacalah daripada media PAS. Jangan ambil maklumat sampah yang tidak tahu mana asal usulnya.

Advertisement

Janganlah duduk perasan mereka sahaja yang lawan rasuah. Apa yang pelik, bunyi gegak gempita hendak lawan rasuah. Parti sendiri terpalit dengan rasuah. Pemimpinnya bebas tuduhan rasuah. Rakyat sudah pandai menilai. Sekarang musim rakyat tepuk dan senyum kepada pemimpin PH.

Alhamdulillah, semakin lama, semakin terserlah. Rakyat sudah kenal siapa pejuang dan siapa yang ambil peluang. Cakap tidak serupa bikin. Kokok berderai-derai, ekor bergelumang tahi.

PAS bukan parti oportunis. PAS bukan parti yang tidak ada maruah sehingga hilang jati diri. PAS bukan parti yang lapar pada sokongan sampai gadai prinsip perjuangan agama dan jati diri.

Kami diajar berpolitik untuk bekalan mati. Kebenaran kawan PAS, walaupun ia dibawa oleh musuh. Kebatilan musuh PAS walaupun yang bawa itu kawan PAS.

USTAZ IDRIS AHMAD
Naib Presiden PAS
19 Novermber 2018 – HARAKAHDAILY 19/11/2018