Ziarah Dun Kubu Gajah ubat duka asnaf

LARUT: Sekretariat Dun Kubu Gajah bersama Dewan Muslimat PAS Kawasan Larut telah mengadakan ziarah menyantuni penduduk di Surau Jalan Baru, di sini semalam.

Advertisement

Kunjungan tersebut disifatkan Adun Kubu Gajah, Ustaz Khalil Yahaya sebagai mengubat duka penduduk disamping menyampaikan sumbangan seadanya.

Jelasnya, inisiatif seperti itu setidak-tidaknya meringankan beban hidup yang dihadapi penduduk disebalik penafian peruntukan oleh kerajaan kepada wakil rakyat pembangkang.

Pun begitu, beliau menghargai sokongan para penyumbang yang membantu usaha dilakukannya termasuk kesediaan entiti-entiti PAS bersama dalam menyantuni warga Dun diwakilinya.

Seorang penduduk, Rasnah Mat Disa ketika dikunjungi sempat meluahkan rasa terharunya atas ziarah dan sumbangan itu sedangkan beberapa permohonan bantuannya diabaikan pihak tertentu.

“Ada ketikanya saya terpaksa meminjam daripada jiran-jiran yang berdekatan bagi menampung keperluan hidup,” ujar ibu tunggal yang turut menjaga empat cucu itu penuh sayu meregut rasa kemanusiaan.

Rombongan Muslimat PAS Larut yang turut serta pada lawatan tersebut dipimpin Timbalan Ketua, Raba’ayah Salim di mana terdahulu mengadakan majlis Maulidur Rasul di surau tersebut.

Ketua Penerangan Muslimat PAS Negeri Perak, Ustazah Hasna Ab Samad dan Ketua Muslimat PAS Larut, Ustazah Noraini Salleh serta Ketua Wanita Umno Bahagian Larut, Saliza Ahmad hadir pada majlis ini.

Para dermawan yang berhasrat menyumbang bantuan kebajikan boleh hubungi Pengerusi Sekretariat Dun Kubu Gajah, Mat Sidek Shapee atau melalui akaun Maybank 1580 5191 1775 atas nama Dana Prihatin Dun Kubu Gajah. – HARAKAHDAILY 15/11/2019