Kak Lah cakna mangsa rumah dihempap pokok

KUALA LUMPUR: Tiada bait kata yang mampu diluahkan apabila Ramadan kali ini seorang pegawai pertanian dirundung malang apabila rumahnya dihempap pokok besar hingga meranapkan sebahagian besar kediamannya itu di sini.

Advertisement

Pun begitu kesedihan yang dialami sedikit terubat apabila Timbalan Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Dato’ Siti Zailah Mohd Yusof telah menziarahinya kelmarin dan menghulurkan bantuan.

“Ujian Allah beri untuk mereka yang hebat dan mampu menghadapinya.

“Alhamdulillah, Kak Lah baru selesai menziarahi dan menyampaikan sumbangan kepada seorang pegawai di Kementerian Pertanian atas ujian rumahnya dihempap pokok besar kelmarin,” kata Siti Zailah dalam satu hantaran di media sosial mengenainya. 

Kata Siti Zailah, pegawai inilah yang bertanggungjawab memastikan bahan-bahan mentah masakan rakyat semua sentiasa ada dalam pasaran terpaksa berpindah ke kuarters sementara. 

“Mari kita doakan semoga beliau dan keluarga dipermudahkan urusan sentiasa dan diberi ketabahan dalam menghadapi ujian ini,” kata Siti Zailah lagi. – HARAKAHDAILY 5/5/2020