Selamat penumpang kapal BN pecah

KOTA BHARU: Sebelum Pilihan Raya Umum (PRU) ke-14, PAS sudah menjangka ‘kapal Barisan Nasional’ akan pecah berdasar perkembangan semasa yang berlaku ketika itu.

Advertisement

Timbalan Mursyidul Am PAS, Ustaz Dato’ Bentara Kanan Ahmad Yakob berkata, sedangkan dalam kapal itu ada pakar-pakar yang bidang tertentu yang boleh membantu perjuangan Islam.

“Jadi kita perlu selamatkan penumpang yang ada dalam kapal BN. Ini bukan bermakna kita mahu membina kapal baru bagi menyelamatkan parti itu.

“Penumpang dalam kapal itu boleh kita manfaatkan untuk perjuangan kita,” katanya pada program Liqa Fikri di Pusat Tarbiah Islamiah Kelantan (Putik) malam tadi.

Hadir sama Timbalan Presiden PAS, Dato’ Tuan Ibrahim Tuan Man; Naib Presiden, Ustaz Idris Ahmad; Setiausaha Majlis Syura Ulama, Dato’ Dr Nik Zawawi Salleh, Setiausaha Agung PAS, Dato’ Takiyuddin Hassan dan pemimpin PAS Kelantan.

Program itu bermula selepas solat Maghrib dengan pembentangan kertas kerja.

Ustaz Ahmad yang juga Menteri Besar Kelantan berkata, lanskap politik negara begitu mencabar terhadap ketuanan Islam pasca PRU14. – HARAKHDAILY 19/10/2018